Enervision 18
12 May 2014
Enervision 19
1 October 2014

Uponor Comfort Pipe PLUS

Recent bracht Uponor de nieuwe Comfort Pipe PLUS leiding op de markt. Door de unieke UAX vernetting is deze leiding bijzonder degelijk, flexibel en elastisch. Ideaal voor een snelle, efficiënte verwerking!  

Vijf UAX vernette lagen

De vijflagige leiding, die zich kenmerkt door haar witte kleur, twee blauwe strepen en het Comfort Pipe PLUS woordmerk, is een doorontwikkeling van de bekende Uponor PE-Xa RED leiding. Het product leent zich bij uitstek voor verwarming en koeling via de vloer, de wand en het plafond. De bij de ontwikkeling toegepast UAX vernettingstechniek zorgt ervoor dat de leiding zeer degelijk en tegelijkertijd opvallend flexibel en elastisch is. Het systeem is hierdoor zelfs bij lage temperaturen nóg sneller en efficiënter in gebruik dan het voormalige PE-Xa RED assortiment al was. Voor de verbinding van de leidingen wordt de bekende Quick & Easy techniek gebruikt.

PE-Xa met unieke UAX vernetting

  • Hoogste gecertificeerde kunststofleidingkwaliteit PE-Xa
  • 10 % hogere vernetting dan de officiële norm
  • 14 % grotere flexibiliteit
  • 10 % grotere elasticiteit

5 Leidinglagen

  • Optisch aantrekkelijke witte leiding, hoogwaardige uitstraling voor zichtwerk
  • Duurzaam en drukbestendig; bestand tegen scheuren en beschadiging op de bouwplaats
  • Zuurstofdiffusiedicht; voorzien van zuurstofbarrière

Onderdeel van uitgebreid Uponor systeemprogramma

  • Met diameters 14 x 2 mm, 16 x 2 mm, 17 x 2 mm, 20 x 2 mm en 25 x 2,3 mm een geschikte leiding voor ieder project in zowel woningbouw als utiliteit
  • Perfect inzetbaar met de Quick & Easy verbindingstechniek

Prijs en leverbaarheid

Hoewel de kwaliteit van de leiding nóg hoger is, is de prijs van de Uponor Comfort Pipe PLUS leiding identiek aan de prijsstelling van de betaalbare Uponor PE-Xa RED leiding, die met de komst van de Comfort Pipe PLUS leiding komt te vervallen. De nieuwe Comfort Pipe PLUS leiding is leverbaar in de diameters 14 x 2 mm, 16 x 2 mm, 17 x 2 mm, 20 x 2 mm en 25 x 2,3 mm en ligt nu al in de schappen van uw vaste Uponor groothandel. De PE-Xa RED leidingen zijn voor lopende projecten nog leverbaar zolang de voorraad bij Uponor strekt.

Meer weten?Hier vindt u de productflyer van de Uponor Comfort Pipe PLUS. Uiteraard staat ook uw Nathan contactpersoon graag voor u klaar! Hij vertelt u graag meer over de Uponor Comfort Pipe PLUS en de brede toepasbaarheid van deze flexibele PE-Xa leiding. Bekijk hier de contactgegevens van uw Nathan contactpersoon.