Duurzame strobalenwoning
5 July 2018
Uponor meerlagenleidingsysteem voor verdeel- en stijgleidingen in ziekenhuis
5 January 2018

Totaalconcept te Melle

In Melle, een Vlaamse randgemeente van Gent, werd een nieuwbouw eengezinswoning uitgerust met een Bodem/Water warmtepomp van Alpha Innotec. Het gaat om een WZS 100H/K. Het toestel staat in voor het verwarmen van de woning, de productie van sanitair warm water en in de zomer past men “ free cooling” toe. Dit is meteen de reden waarom voor een dergelijke opstelling werd gekozen. Deze machine combineert al deze functies in één behuizing, wat meteen zorgt voor heel wat plaatsbesparing in de stookplaats.

De verwarmingsinstallatie is opgebouwd uit 2 kringen. Een kring ventilokonvektoren en een kring vloerverwarming. Voor de vloerverwarming werd geopteerd voor het Classic systeem van Uponor. De vloerverwarmingsbuizen worden bij dit systeem op draagmatten verlegd. De verdeling naar de verschillende circuits gebeurt via een Komfort verdeler. Het hyrdaulisch evenwicht in de installatie wordt bewaard door een Alpha-InnoTec buffervat.

Voor de uitvoering van de werken werd een beroep gedaan op de expertise van Geert Braeckman bvba. Deze firma is gespecialiseerd in de plaatsing van warmtepompen. Bovendien hebben ze ook de know-how in huis om naast de warmtepomp ook de rest van de verwarmings-en sanitaire installatie vakkundig te plaatsen. Ook de mogelijkheid om binnen het Nathan gamma de Alpha Innotec warmtepomp, de Uponor vloerverwarming en de Uponor meerlagenbuis te verkrijgen, is een groot pluspunt.

Hierdoor is het voor het installatiebedrijf en voor de eindklant makkelijk, want men heeft slechts één aanspreekpunt voor de correcte werking van de complete installatie. Nathan staat dan ook garant voor een goede werking van dergelijke totaalconcepten.

Productinformatie

Alpha-InnoTec WZS 100H/K
Alpha-InnoTecTPS 200
Uponor Classic Vloerverwarming met PE -Xa leiding diam. 17
Uponor MLC-leiding 16 tot 32
Uponor MLC-perskoppelingen 16 tot 32
Komfort vloerverwarmingsverdeler