Immeubele Administratif Kirchberg
5 July 2018

Bodemenergie als meest rendabele oplossing

Het appartementencomplex Ter Beurse in Izegem bestaat uit vijftig appartementen en tien penthouses. Voor de verwarming werd gekozen voor individuele warmtepompen gekoppeld aan een collectief boorveld. Het bedrijf Geo-Thermics uit Merelbeke kon de projectontwikkelaar Romel van deze oplossing overtuigen, omdat dit de meest rendabele methode op langere termijn is.

ENERGIEZUINIG COMFORT

Het project omvat vier blokken met in totaal zestig wooneenheden. Elke wooneenheid is voorzien van een alpha innotec WZSV62K3M-warmtepomp van 6 kW (B0/W35). Deze toestellen staan in voor de verwarming en passieve koeling via de vloer en voor de productie van sanitair warm tapwater door de geïntegreerde boiler van 178 liter. Om efficiënt te kunnen koelen werd de vloerverwarming gedimensioneerd op koelbedrijf, met een hartafstand van 10 cm. Deze installatie werd uitgevoerd met Uponor leidingmateriaal. De aanvoertemperatuur voor de verwarming is beperkt tot 35°C voor een maximaal rendement. Voor extra comfort in de badkamer werd hier een handdoekdroger geplaatst, die via een driewegventiel verbonden is met het verwarmingscircuit.
Dankzij de invertertechnologie kan de warmtepomp relatief hoge vertrektemperaturen leveren met een beperkt vermogen. Daardoor is het mogelijk om de radiatorkring apart te laten werken op 45°C.

Lees het artikel