Geschiedenis Nathan

Toen Loet Nathan in 1984 de onderneming oprichtte, die toen nog de naam Nathan Import/Export had, kon niemand vermoeden dat zich hieruit een waar klimaattechnisch succesverhaal zou ontwikkelen.

Introductie VSK 1984

Het eerste product in het assortiment van Nathan Import/Export betrof een radiatorsysteem en een vloerverwarmingssysteem waarvan Loet Nathan de Nederlandse vertegenwoordiging had verworven. De eerste officiële presentatie van deze producten vond plaats op een stand op de VSK in Utrecht in 1984. Vanuit zijn huis in Voorstonden bij Brummen maakte Loet Nathan deze producten samen met zijn vrouw Wil Nathan tot een groot succes op de Nederlandse markt. Meerdere internationale fabrikanten volgden dit voorbeeld. Door de snelle groei van de ondermening, werd het kantoor aan huis al snel te klein en werd in 1989 het eerste kantoorpand “Rentmeesterhof” in het centrum van Arnhem betrokken.

Wolf Nathan en Peter Centen

Begin 2002 nam Wolf Nathan het bedrijf vervolgens van zijn vader over en bouwde het verder uit met Peter Centen. Steeds meer gerenommeerde buitenlandse fabrikanten van klimaattechnische producten kozen voor een exclusieve vertegenwoordiging door Nathan Import/Export B.V. De perfecte combinatie van hoogwaardige klimaattechnische producten en diensten werd gevonden en in de daarop volgende jaren groeide de onderneming zo snel dat er wederom een nieuwe vestigingsplaats gevonden moest worden. Eind 2002 verhuisde Nathan Import/Export vanuit Arnhem naar haar nieuwbouwlocatie in Duiven van waaruit het bedrijf momenteel met circa 50 vakmensen voor u klaarstaat!

Nathan Group

Vanaf 2016 is de naam van Nathan Import/Export veranderd in Nathan Systems. De overige, voormalige bedrijven die onder de Nathan Group vielen, vallen vanaf dat moment onder de naam Nathan Projects. Deze verandering heeft plaatsgevonden om zo nog beter in te spelen op de veranderingen op de markt en haar klanten nog beter van dienst te zijn.

Verhuizing naar Zevenaar

In 2018 is de Nederlandse vestiging van Nathan verhuisd naar het A++++ kantoorpand in Zevenaar. Het pand is gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen. Het nieuwe hoofdkantoor laat zien hoe architectuur, bouwkundige materialen en producten worden gecombineerd met klimaattechniek om een duurzaam gebouw te ontwikkelen. Alles met het oog op de toekomst!

Ontdek ons nieuwe pand
Oprichting Nathan Import/Export B.V.
1984
Betrekking kantoorpand Arnhem
1989
Wolf Nathan en Peter Centen nemen Nathan Import/Export B.V. over
2002
Verhuizing van Arnhem naar Duiven
2002
100 medewerkers werkzaam
2012
Nathan Import/Export wordt Nathan Systems. Overige bedrijven gaan door als Nathan Projects
2016
Nathan groeit door naar in totaal 125 medewerkers
2018
De nieuwbouwlocatie in Zevenaar wordt betrokken
2018