Nathan Energiemodule: één artikel, één prijs
28 May 2015
Nieuwe film Uponor Minitec
14 July 2015

Het intelligente regelsysteem voor oppervlakteverwarming en -koeling, meer comfort met minder energie!

Uponor Smatrix is een compleet geïntegreerd regelsysteem voor de oppervlakteverwarming en -koeling, van de aanvoertemperatuur tot en met de ruimtetemperatuur. Het intelligente en zelflerende systeem zorgt automatisch voor de exacte bepaling en inregeling van de energie die voor een optimale ruimtetemperatuur nodig is. Smatrix zorgt daardoor voor meer comfort bij een lager energieverbruik.

Eenvoudige installatie en bediening

De intelligente modules regelen, naar keuze bedraad of draadloos, de aanvoertemperatuur voor ruimten en zones. Daarbij is de installatie, inrichting en het onderhoud zo eenvoudig, dat een elektricien niet nodig is. Ook de bediening is voor de gebruiker zeer eenvoudig. Minder kabels bespaart installateurs tijd en geld. Ook het tijdrovende onderhoud behoort met Smatrix tot het verleden.

Automatische inregeling

De automatische inregeling controleert de ruimtetemperatuur binnen een gebouw. Een intelligente besturing zorgt er bovendien voor dat alleen noodzakelijke energie wordt ingezet. Waar een handmatige, hydraulische inregeling van Uponor Smatrix alleen rekening houdt met de uitgangsomstandigheden, past de automatische inregeling de temperatuur doorlopend aan. Er wordt hierbij rekening gehouden met iedere verandering in het systeem of in de ruimtes zonder nieuwe berekeningen en instellingen te maken. Zo wordt er bespaard op tijd, energie en kosten en geniet de gebruiker van een optimaal ruimtecomfort.

Minder kabels, meer efficiency

Smatrix laat zich probleemloos integreren in bestaande systemen en levert ook bij oudere installaties automatisch meer ruimtecomfort bij minder energieverbruik. Een stabiele, draadloze overdracht maakt op- of inbouwbekabeling overbodig, wat de installatiekosten bij renovatie aanzienlijk beperkt. Hetzelfde geldt uiteraard ook bij nieuwbouw.

U@home

Met U@home kan de gebruiker de ruimtetemperaturen in huis met de app of via internet besturen. En mocht de gebruiker op reis zijn, dan bespaart men energie en kosten door de verwarming eenvoudig op “Afwezig” of “Eco” te zetten.

Meer weten?

Hier vindt u de productbrochure van de Uponor Smatrix regeltechniek. Uiteraard staat ook uw Nathan contactpersoon graag voor u klaar! Hij vertelt u graag meer over de Uponor Smatrix regeltechniek en de brede toepasbaarheid van dit systeem. Bekijk hier de contactgegevens van uw Nathan contactpersoon.