VAN GAS LOS MET INFRAROOD

EEN RELATIEF SNELLE OPLOSSING VOOR VERWARMEN ZONDER GAS

Vaak wordt er gevraagd naar de beste manier van gasloos verwarmen. Warmtepomp, elektrisch, of toch maar een pellet kachel? Het antwoord? Er is geen één antwoord. De beste manier van gasloos verwarmen is namelijk onder andere afhankelijk van de aanwezige infrastructuur, het formaat van de ruimtes en de isolatie. Die factoren bepalen ook voor een groot deel de kosten van het project. Nieuw in het gasloze assortiment van Nathan Electric zijn infraroodpanelen. Eerder waren er al elektrische boilers en elektrische vloerverwarming. Maak kennis met easyTherm, het merk achter de nieuwe gasloze oplossing.

EASYTHERM

Het merk uit Oostenrijk bestaat sinds 2006 en levert haar infraroodpanelen uitsluitend onder eigen merk. R&D gebeurt in eigen huis in samenwerking met diverse universiteiten en gerespecteerde instanties. De productie en montage gebeurt, op enkele onderdelen na, volledig in eigen beheer. De kwaliteit van easyTherm is daardoor gegarandeerd goed: het hoogste stralingsrendement door de keramische voorplaat, goede isolatie, rvs-achterkant en carbonvezels. Uniek is ledverlichting om het paneel.
De korte opwarmtijd van maar 6 minuten, geen elektrosmog, revit-tekeningen, domotica, de Tydom app en inbouwmogelijkheden maken infraroodpanelen van easyTherm een goede toevoeging aan de duurzame oplossingen van Nathan.

IS INFRAROOD UW ANTWOORD?

Infraroodpanelen kunnen in principe overal toegepast worden; denk aan woningen, kantoren, magazijnen, badkamers en productiehallen. De panelen zijn met name een interessante optie bij de renovatie van dergelijke ruimtes. De verbouwingskosten die gemaakt moeten worden bij het plaatsen van een infraroodpaneel zijn namelijk verwaarloosbaar, zeker als de bestaande installatie (groten)deels behouden blijft. Ook voor nieuwbouw waarin vloerverwarming/koeling is toegepast kunnen infraroodpanelen een goede toevoeging zijn. Met behulp van de panelen kan de temperatuur in een ruimte nageregeld worden. De panelen worden snel warm waardoor het in korte tijd behaaglijk warm is. Voor iedere situatie is een passend formaat. Zo verwarmt een infraroodpaneel van 600 x 1200 cm in een systeemplafond al 20m2 in een kantoortuin. Het paneel is in een half uur te plaatsen en de bestaande installatie kan blijven. De infraroodpanelen uit de comfortPlus serie werken bijvoorbeeld met 110 graden om te komen tot een hogere afgifte, waardoor een fabriekshal tot wel 6 meter hoog verwarmd kan worden.

Investeren in de toekomst?

De levensduur van een easyTherm infraroodpaneel is 30 jaar. Enkele aspecten die meespelen in de keuze:

  • Investeringskosten, die lager liggen dan bij andere duurzame oplossingen.
  • Rentekosten zijn lager door lagere investerings- en eventuele demontagekosten.
  • Onderhoudskosten van B 0,-. De onderhoudskosten bij cv-ketels en freon-installaties liggen tussen de B 50,- tot B 500,- per jaar met vaak wettelijke verplichtingen.
  • Elektriciteitskosten. De technische universiteit van Kaiserslautern heeft aantoonbaar gemaakt, dat bij easyTherm ongeveer 10% tot 50% minder geïnstalleerd vermogen nodig is t.o.v. convectieverwarming. Dit is wel afhankelijk van de Rc-waarden van het object.
  • Lage verbouwingskosten

Wat voordelen op een rij:

  • Infraroodstraling heeft een therapeutische waarde. De kleine werkingsdiepte in de huid kalmeert onze organen en verder wordt ons metabolisme gestimuleerd. Mensen met astma en reuma ervaren dit als prettig.
  • Geen schimmelgroei. Bij convectie wordt de lucht verwarmd, wat kan leiden tot schimmel en koude hoeken. In goed geïsoleerde nieuwbouwhuizen wordt er weinig geventileerd met als gevolg meer schimmelgroei – infraroodpanelen gaan dat tegen doordat er met infrarood nauwelijks sprake is van luchtverplaatsing.